Krievija vēlas iekļaut Ukrainu «krievu impērijā», kā arī destabilizēt situāciju pasaulē (504)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievija vēlas padarīt Ukrainu par «krievu impērijas» daļu, kā arī destabilizēt situāciju visā pasaulē, intervijā televīzijas kanālam CNN paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

«Putina mērķis - censties destabilizēt situāciju Ukrainā. Viņam nav vajadzīga Doņecka vai Luhanska. Viņš vēlas, lai visa Ukraina būtu daļa krievu impērijas. Putins grib destabilizēt drošības situāciju visā pasaulē,» teica Ukrainas prezidents.

Viņš norādīja, ka «Krievija destabilizē situāciju Sīrijā, veicot uzlidojumus Alepo. Mūsdienu pasaulei ir jābūt stabilākai un drošākai».

Porošenko skaidroja, ka pēdējo divu nedēļu laikā prokrievisko kaujinieku uzbrukumu rezultātā gājuši bojā 13 Ukrainas karavīru, bet 91 guvis ievainojumus.

Tāpat Porošenko izteica cerību, ka Ukrainas un ASV attiecības paliks nemainīgi labas arī pēc prezidenta vēlēšanām, neraugoties uz republikāņu kandidāta Donalda Trampa izteikumiem.

Šonedēļ Ukraina atzīmēja savu 25.neatkarības gadadienu.

Komentāri (504)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu