Latviju Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijā pārstāvēs rīdziniece Patrīcija Marija Keiša (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviju Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijā šogad pārstāvēs rīdziniece Patrīcija Marija Keiša, informēja kinoteātra «Splendid Palace» pārstāve Zane Geida.

Trešdien ar amerikāņu režisora Demiena Šazela filmu «La La Land» tiks atklāts 73.ikgadējais Venēcijas kinofestivāls, kas līdz 10.septembrim norisināsies Venēcijā, Lido salā. Iespēju klātienē izbaudīt pasaulē vecākā kinofestivāla atmosfēru un burvību konkursa kārtā ieguvusi rīdziniece Patrīcija Marija Keiša. Viņa jau šopēcpusdien dosies ceļā uz Venēciju, lai pārstāvētu Latviju Venēcijas filmu dienu jauniešu žūrijā.

Šis ir septītais gads, kopš kinoteātri «Splendid Palace» un «K.Suns», kas ir divi vienīgie Latviju pārstāvošie kinoteātri Eiropas filmu kinoteātru tīklā «Europa Cinemas», organizē konkursu jauniešiem, tā uzvarētājam piešķirot pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz Venēcijas kinofestivālu - iespēju pārstāvēt Latviju īpašā festivāla jauniešu žūrijā, meistarklasēs tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmu programmu un kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajā redzēto.

«Veselas divas nedēļas baudīšu labu kino, daudzveidīgas diskusijas un burvīgo Venēcijas atmosfēru, to visu kopā ar 27 radošiem jauniešiem no visām Eiropas Savienības valstīm. Tā kā viena pati pārstāvu Latviju, tiešām vēlos parādīt, ka Latvija ir ieinteresēta, aktīva un diskusijām atvērta,» norāda šīgada konkursa uzvarētāja.

Jaunietei jau ir pieredze filmu un teātra izrāžu recenzēšanā, viņa ir vairāku publikāciju autore portālos «jest.lv», «satori.lv», bet pagājušajā gadā darbojās arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla jauniešu žūrijā.

Konkurss ik gadu notiek 28 Eiropas valstīs. Tajā var piedalīties 18 līdz 25 gadus veci jaunieši, kuri teicami pārvalda angļu valodu, orientējas kino un kuriem ir pieredze filmu recenziju veidošanā. Konkursa pirmajā kārtā no Latvijas tika izvēlēti pieci nacionālās atlases finālisti, no kuriem «Europa Cinemas» šovasar izvēlējās galveno konkursa uzvarētāju.

Venēcijas kinofestivāls, kas ik gadu augusta beigās, septembra sākumā notiek Venēcijā, Itālijā, šogad norisināsies jau 73.reizi. Savulaik tas izveidots kā Eiropas atbilde ASV «Oskaru» balvām, lai celtu Eiropas kino prestižu. Tradicionālajā pasaules festivālu hierarhijā tas ieņem godpilno vietu ietekmīgāko trijniekā. Venēcijas kino festivāla laikā tradicionāli notiek ap 70 jaunu filmu pasaules pirmizrādes, bet tikai 20 no tām cīnās par prestižā kino konkursa galveno balvu - «Zelta lauvu».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu