Foto: Sabiedrības krējums apmeklē LNOB sezonas atklāšanas Galā koncertu (194)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

Šodien plkst.19 ar Galā koncertu tika sākta Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) jaunā sezona. «Apollo» piedāvā apskatīt greznā pasākuma viesus galerijā!

Jaunajā sezonā LNOB veidos sešus jauniestudējumus. LNOB valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš stāstīja, ka šī sezona būs «pamatīgs izaicinājums visam operas kolektīvam, jo esam ieplānojuši izrādes, kas ir ievērojami sarežģītāks komplekts, nekā tas bijis iepriekšējās sezonās».

«Tas prasa stiprākus resursus gan tehniskā, gan mākslinieciskā ziņā. Ceru, ka viss izdosies, jo, protams, mums jāmēģina, balstoties uz iepriekšējās sezonas panākumiem, iet soli uz priekšu,» skaidroja Liepiņš.

Jaunās sezonas programmā iekļauti jauniestudējumi Šarla Guno operai «Fausts», baletam «Pērs Gints» ar Edvarda Grīga mūziku, Pētera Čaikovska operai «Jevgeņijs Oņegins», Žorža Bizē operai «Karmena», baletam «Pie zilās Donavas» ar Johana Štrausa mūziku, kā arī Riharda Vāgnera operai «Tanheizers». Sezonu noslēgs festivāls «Viva Romantica».

LNOB galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš norādīja, ka šī sezona ir plānota un ilgi gaidīta no dažādiem aspektiem, tostarp saistībā ar pašmāju izcilo mākslinieku piesaisti. Daudz spožu vārdu būs jaunajā sezonā, solīja Ozoliņš, turpinot, ka jauna iezīme šajā sezonā ir uzmanības pievēršana pašmāju jauno dziedātāju debijām. Tomēr Ozoliņš uzsvēra, ka šajā sezonā neiztiks arī bez pasaulē zināmu un iemīļotu dziedātāju dalības. Tāpat šajā sezonā izdevies piesaistīt slavenus diriģentus, sacīja Ozoliņš.

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis skaidroja, ka šovasar četri Latvijas baleta dejotāji kļuvuši par dažādu starptautisko baleta konkursu laureātiem, līdz ar to lielajā sezonas atklāšanas koncertā ir vēlme akcentēt viņu panākumus.

Sezonas pirmajam jauniestudējumam - operai «Fausts» - pirmizrāde notiks 30.septembrī, bet 28.oktobrī gaidāma pirmizrāde Latvijas Nacionālajam baletam ar baletu «Pērs Gints». 8.decembrī pirmizrādi piedzīvos Čaikovska operas«Jevgeņijs Oņegins» jauniestudējums. Pavasarī notiks operas «Karmena», kā arī baleta «Pie zilās Donavas» jauniestudējumi.

Komentāri (194)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu