Terorakts pasažieru lidmašīnā virs Ēģiptes: Noskaidroti precīzi notikušā apstākļi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Singapore Spotter, CC BY-SA 2.0

Starptautiskā tehniskā komisija, kura izmeklē Krievijas aviokompānijas «Kogalimavia» lidmašīnas «A321» katastrofu Ēģiptē, noteikusi precīzu spridzekļa atrašanās vietu lidmašīnā, vēsta «Kommersant».

Pēc ekspertu domām teroristi spridzekli ievietojuši lidmašīnas astes daļā reģistrētās nestandarta bagāžas nodalījumā. Sprādziena rezultātā lidmašīnai atdalījusies astes daļa, un tā sākusi strauji krist.

Iepriekš tika pieļauts, ka spridzeklis ievietots lidmašīnas salona aizmugurējā daļā zem pasažieru krēsliem, taču, savācot vienkopus lidmašīnas atlūzas, noskaidrots, ka sprādziena epicentrs atradies divus metrus zemāk.

Šajā lidmašīnas nodalījumā parasti tiek pārvadāta nestandarta bagāža -slēpes, velosipēdi, ratiņi utt.

Lidmašīnas reisos no Ēģiptes uz Krieviju pasažieri tur parasti pārvadā pītās mēbeles, kas tiek vestas mājās kā suvenīri.

Iepriekš vēstīts, ka «Kogalimavia» lidmašīnas katastrofa notika 2015.gada 31.oktobrī, kad vairāk nekā 20 minūtes pēc pacelšanās lidmašīna nokrita Sīnāja pussalā. Visi 224 cilvēki, kuri atradās lidmašīnā, gāja bojā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu