Kirgizstānas prezidents pārvests ārstēties uz Maskavu (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kirgizstānas prezidents Almazbeks Atambajevs, kurš pirms dažām dienām tika hospitalizēts Turcijā, pastāvot aizdomām par sirds veselības problēmām, pārvests ārstēties uz Krieviju.

Atambajevs ieradies Maskavā un, «vadoties pēc speciālistu ieteikumiem», uzņemts prezidenta slimnīcā, teikts Kirgizstānas prezidenta administrācijas paziņojumā.

60 gadus vecais Atambajevs ceļā uz ANO Ģenerālo asambleju Ņujorkā bija piestājis Stambulā. Tur prezidentam radušās «sāpes krūtīs», un viņš ievietots slimnīcā, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Turcijas ziņu aģentūras izplatīja dramatiskus kadrus, kuros redzams nestuvēs uz mutes gulošs Atambajevs, tomēr viņa birojs vēlāk paziņoja, ka līdera veselības stāvoklis ir «apmierinošs».

Atambajevs, kurš kopš ziņu parādīšanās par veselības problēmām ir atvaļinājumā, trešdien izplatīja paziņojumu, kurā mudina premjerministru pieņemt likumu, kas jau vistuvākajā laikā ļautu sarīkot referendumu par strīdīgus vērtējumus izsaukušiem grozījumiem konstitūcijā.

Nabadzīgā Kirgizstāna atbilstoši izplatītam viedoklim ir visdemokrātiskākā Vidusāzijas valsts.

Par tuvu Krievijas sabiedroto uzskatītais Atambajevs prezidenta amatā tika ievēlēts 2011.gadā uz vienu sešu gadu termiņu, un amatu viņš bija paredzējis pamest nākamgad.

Tomēr viņa oponenti, arī priekšgājēja Roza Otunbajeva, pauž bažas, ka valstī, kurā ir manāmas noslieces politiskās nestabilitātes virzienā, iecerētie grozījumi ir mēģinājums «uzurpēt varu».

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu