Jauna informācija par Malaizijas lidmašīnas notriekšanu (279)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Apvienotā izmeklēšanas komanda (JIT), kas izmeklē Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofu Doņeckas apgabalā, trešdien paziņos, ka lidmašīna notriekta ar Krievijā ražotu raķeti «Buk» no teritorijas, kas atradās prokremlisko teroristu kontrolē, atsaucoties uz avotiem diplomātu aprindās, otrdien pavēstīja britu laikraksts «The Guardian».

Izmeklēšanas grupa ar «Google» resursa palīdzību noteiks precīzas koordinātes vietai, no kuras izšauta raķete. Tas noticis līdzās Sņižnes pilsētai teritorijā, kas tobrīd atradās prokremlisko teroristu kontrolē.

Cita starpā JIT izpētījusi scenāriju, atbilstoši kuram «Buk» bijusi Kurskā, Krievijā, bāzētās 53.zenītraķešu brigādes bruņojumā.

Izmeklētāji uzskata, ka «Buk» nelikumīgi ievesta no Krievijas Ukrainā, tad no Doņeckas nogādāta Sņižnē un 2014.gada 17.jūiljā pārvesta uz lauku dienvidos no šīs pilsētas.

Malaizijas lidmašīna notriekta kļūdas pēc, jo noturēta par Ukrainas militārā transporta lidmašīnu. Iekārta atpakaļ Krievijā nogādāta nākamajā dienā.

JIT secinājumi balstīti datos, kas iegūti no ASV satelītiem. Starptautiskās komandas darbā piedalās Nīderlandes, Malaizijas, Ukrainas, Austrālijas un Beļģijas speciālisti.

Komentāri (279)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu