Izmeklētāji: Malaizijas lidmašīnu notrieca no Krievijas ievesta raķešu sistēma (840)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā izmeklētāju grupa, kura vada virs Ukrainas notriektās Malaizijas lidmašīnas izmeklēšanu, paziņojusi lidmašīnas katastrofas bojāgājušo tuviniekiem, ka laineri notrieca raķete, kas palaista no prokrievisko teroristu kontrolētās Sņižnes, vēsta «Independent». 

Kā galvenais pierādījums kalpo foto un videoieraksti, kā arī teroristu sarunu ieraksti. Izmeklētāji arī detalizēti aprakstījuši, kā pārvietojusies Krievijas atbalstīto nemiernieku kolonna ar raķešu kompleksu «Buk» tās sastāvā. Ņemot vērā izmeklētāju sniegto informāciju, «Buk» Ukrainas teritorijā nonāca no Krievijas.

«Mums parādītā informācija izskatās izsmeļoša,» teica viens no radiniekiem.

Gan toreiz, gan tagad Šņižni kontrolē prokrieviskie separātisti no pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas».

Tuvākajā laikā Hāgā izmeklētāji paziņos darba rezultātus saistībā ar izmeklēšanu. Starptautiskajā izmeklēšanas grupā ietilpst pārstāvji no Nīderlandes, Austrālijas, Malaizijas, Beļģijas un Ukrainas, un viņi darbojas pēc ANO Drošības padomes mandāta.

Grupas secinājumi var kļūt par pamatu kriminālizmeklēšanai.

Krievija kategoriski noliedz jebkādu saistību ar lidmašīnas notriekšanu, un ik pa laikam izvirza jaunas teorijas, un, lai arī tās ir pretrunīgas, tajās tiek vainota Ukraina.

«Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru Malaizijā, tika notriekta 2014.gada 17.jūlijā virs Austrumukrainas. Notikušajā gāja bojā visi 298 cilvēki.

Komentāri (840)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu