Foto: «Malaysia Airlines» reisu MH17 pieminot (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien tika publiskoti Nīderlandes vadītās Apvienotās izmeklēšanas grupas (JIT) secinājumi virs Austrumukrainas notriektās Malaizijas aviokompānijas «Malaysia Airlines» reisa MH17 lidmašīnas lietā.

Izmeklētāji secinājuši, ka Malaizijas lidmašīna virs Austrumukrainas tika notriekta ar raķeti «Buk», kas Ukrainā tika ievesta no Krievijas un palaista no Maskavas atbalstīto teroristu bandu kontrolētās teritorijas, trešdien paziņoja izmeklētāji.

Pēc pastrādātā nozieguma, kas prasīja 298 cilvēku dzīvības, raķešu palaidējs tika atkal aiztransportēts atpakaļ uz Krieviju, atzinusi izmeklēšanas grupa.

Raķete tikusi izšauta no lauka, kas atrodas netālu no Sņižnes, pie Pervomaiskas ciemata. Šo teritoriju 2014.gada 17.jūlijā, kad tika pastrādāts noziegums, kontrolēja Krievijas apbruņotās teroristu bandas jeb tā dēvētā Doņeckas tautas republika.

JTI uzsver, ka par vietu, no kuras raķete izšauta, nav nekādu šaubu.

Izmeklēšanā piedalījās simts ekspertu, analizējot tūkstošiem lidmašīnas atlūzu gabalu un pusmiljonu video un fotogrāfiju, atklāja Vesterbeke.

Izmeklētāji arī noklausījušies 150 000 pārtvertu telefona zvanu, no kuriem viens tika atskaņots preses konferencē.

Maskava ir vairākkārt noliegusi, ka aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna, kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, būtu notriekta ar Krievijas «Buk» raķeti, un aicinājusi izmeklētājus ņemt vērā arī Krievijas atradumus, kas liecinot par Ukrainas atbildību lidmašīnas notriekšanā.

Portāls «Apollo» piedāvā aplūkot fotogaleriju, kas atspoguļo 2014.gada notikumus un pēc tam sekojošo izmeklēšanu.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu