Itālijā pieredzētās zemestrīces ir «Dieva sods», paziņo priesteris (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Itāliešu priesteris paziņojis, ka valsti pēdējā laikā satricinājušās zemestrīces ir Dieva sods par viendzimuma savienībām, ar šo komentāru izpelnoties Vatikāna nosodījumu

Ar stingriem uzskatiem pazīstamais teologs Džovanni Kavalkoli tā izteicās 30.oktobrī, kad Itāliju satricināja 6,6 magnitūdas stipra zemestrīce, kas bija trešā spēcīgā zemestrīce valsts centrālajā daļā divu mēnešu laikā.

Kavalkoli radiostacijā «Radio Maria» paziņoja, ka zemestrīces ir «dievišķs sods» par «uzbrukumiem ģimenei un laulības cieņai, īpaši civilo savienību izpausmē».

Radiostacija distancēja sevi no priestera komentāriem un piektdien Vatikāns nosodīja Kavalkoli izteikumus, uzsverot, ka ideja par atriebīgu Dievu ir «pagānu redzējums».

Arhibīskaps Andželo Beču, kurš ieņem augstu amatu Vatikānā, paziņoja, ka priestera izteikumi ir «aizvainojoši ticīgajiem un apkaunojoši neticīgajiem». Arhibīskaps lūdza piedošanu zemestrīces upuriem, atgādinot, ka viņi bauda pāvesta Franciska «solidaritāti un atbalstu».

Pats Kavalkoli ir atteicies atkāpties no ieņemtās pozīcijas, citā radiostacijā paužot, ka zemestrīces patiešām izraisa «cilvēka grēki», aicinot Vatikānu «izlasīt savu katehismu».

Itālijā tikai oktobrī stājās spēkā likums, kas pieļauj viendzimuma civilās savienības, padarot Itāliju par pēdējo Rietumeiropas valsti, kas juridiski atzīst viendzimuma attiecības.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu