Ēģiptes tiesa atceļ eksprezidentam Mursi piespriesto nāvessodu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes apelāciju tiesa atcēlusi zemākas instances tiesas lēmumu piespriest nāvessodu valsts apvērsumā gāztajam prezidentam Muhamedam Mursi, kurš apsūdzēts par līdzdalību 2011.gada nemieru laikā notikušajā masveida bēgšanā no cietuma.

Kasācijas tiesa lika atkārtoti tiesāt Mursi par apsūdzībām līdzdalībā cietumnieku bēgšanā un vardarbību pret policistiem sacelšanās laikā, kad tika gāzts ilglaicīgais prezidents Hosni Mubaraks.

Atkārtoti tiks tiesāti vēl pieci apsūdzētie, ieskaitot tagad aizliegtās Musulmaņu brālības līderi Muhamedu Badie.

2013.gada 3.jūlijā Ēģiptē notika armijas apvērsums, kurā tika gāzts pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Muhameds Mursi. Pēc apvērsuma, kuru vadīja toreizējais armijas komandieris un pašreizējais Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi, tika izvērstas plašas represijas pret gāztā valsts galvas pārstāvēto Musulmaņu brālību.

Kopš Mursi gāšanas policijas kampaņā pret protestētājiem dzīvību zaudējuši vismaz 1400 cilvēku un simtiem cilvēku masu tiesas prāvās notiesāti uz nāvi.

Cilvēktiesību organizācijas uzskata, ka Sisi ir pat autoritārāks līderis nekā Ēģiptē 30 gadus valdījušais Hosni Mubaraks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu