Daugavpils teātris dosies viesizrādēs uz Valmieru (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Daugavpils teātris nākamā gada janvārī viesosies Valmierā, kur izrādīs divus savus iestudējumus «Kazanova. Henrieta. Venēcija.» un «Svešie svētki». Valmieras teātrī izrādes notiks 27.janvārī.

Dejas izrāde «Kazanova. Henrieta. Venēcija.», horeogrāfe un idejas autore Irina Saveļjeva, ir muzikāls iestudējums, kas atklāj skatītājiem pavisam citu stāstu par leģendāro mīlnieku Kazanovu. Gadsimtiem nīstais un apbrīnotais varonis izrādē atklās savu romantisko dvēseli, kura katru reizi spēja mīlēt patiesi un kaislīgi.

«Kazanova. Henrieta. Venēcija.» ir izrāde ar iespaidīgām dekorācijām, vizuāliem efektiem un oriģinālmaskām no Venēcijas, Kazanovas dzimtās pilsētas. Šeit zūd robeža starp dramatiskajiem aktieriem un teātra dejotāju trupu un, noskanot jau pirmajām mūzikas notīm, skatuve tiek ieskauta noslēpumainās Venēcijas atmosfērā. Izrādes sākums plkst. 18.30 Valmieras teātra Lielajā zālē.

Šajā pat laikā Valmieras teātra LMT Mansarda zālē skatītājiem būs iespēja noskatīties izrādi «Svešie svētki», kas ir latviešu dramaturģes Agneses Rutkēvičas stāstu iestudējums Paulas Pļavnieces režijā. Izrādē tiek atspoguļoti trīs traģikomiski stāsti par vientulības izjūtu, kura mūs pavada visu mūžu esot gan vienatnē, gan pūlī. Bet tie atgādina arī par spēju būt laimīgiem un labsirdīgi pasmieties pašiem par sevi, jo arī vientulība var būt svētki.

Par izrādes «Svešie svētki» dramaturģiju Rutkēviča tika nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai kategorijā «Gada sasniegums oriģināldramaturģijā».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu