CSDD: Sabiedrība ir tik bagāta, ka gatava maksāt par fotoradaru konstatētiem pārkāpumiem (130)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas sabiedrība ir tik bagāta, ka tā ir gatava maksāt par ceļu satiksmes pārkāpumiem, ko fiksējuši stacionārie fotoradari, šodien Ceļu satiksmes drošības padomē atzina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs.

Viņš informēja, ka pēdējo divu gadu laikā ar 20 fotoradariem konstatēti 123 000 pārkāpumi, piemērojot naudas sodus vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā, bet samaksāti ir apmēram trīs miljoni eiro.

Golubevs stāstīja, ka vakar tika uzstādīti 20 jauni fotoradari un diennakts laikā tajos fiksēti 854 pārkāpumi, piemērojot naudas sodu aptuveni 20 000 eiro apmērā.

«Man uzliktie sodi šķiet neadekvāti, bet izskatās, ka sabiedrība ir tik bagāta, ka ir gatava maksāt par pārkāpumiem. Sabiedrība turpina rādīt nihilistisko attieksmi pret fotoradariem,» sašutumu pauda Golubevs.

CSDD valdes loceklis arī piebilda, ka nepareizi ir uztvert fotoradaru kā līdzekli valsts budžeta papildināšanai, bet ir jātiecas uz to, lai fotoradaros fiksēto pārkāpumu nebūtu vispār.

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu