Rīgas cirks arī turpmāk būs slēgts cirka izrādēm (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas cirka ēka Merķeļa ielā 4 arī turpmāk būs slēgta cirka izrādēm, liecina SIA «CMB» veiktās Rīga cirka ēkas tehniskās izpētes slēdziens.

Eksperti iesaka neizmantot ēku izrādēm, ņemot vērā Merķeļa ielas fasādes deformācijas, to neprognozējamo ietekmi uz kopējo ēkas daļas telpisko noturību, pagrabstāva pārseguma siju korozijas bojājumus, ugunsdrošības prasības un vides pieejamības prasības.

Vienlaikus slēdzienā norādīts, ka līdz atjaunošanas darbu uzsākšanai ir pieļaujama ēkas ekspluatācija pašreizējā apjomā - administrācijas izvietošanai un priekšnesumu sagatavošanai.

Vērtējot būves tehnisko nolietojumu, «CMB» tehniskā slēdziena kopsavilkumā min, ka pēc pamatkonstrukciju tehniskā nolietojuma kopumā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī ar nolietojumu 39%.

Jau ziņots, ka valdība atbalstīja 263 211 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Rīgas cirka vajadzībām. 188 287 eiro tiks izmantoti Rīgas cirka ēkas fasādes sienas nostiprināšanai, bet 44 674 eiro - padziļinātai ēkas tehniskajai apsekošanai.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu