Zināmi pirmie Berlīnes uzbrukuma upuru vārdi (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzbrukumā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņam pirmdien dzīvību zaudēja 12 cilvēki, bet vēl 48 cilvēki tika ievainoti – līdz šim oficiāli identificēti vien divi bojā gājušie, tomēr ārvalstu mediji publiskojuši informāciju par vairākiem citiem slaktiņa upuriem, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Līdz šim oficiāli identificēti divi bojā gājušie – kravas automašīnas vadītājs, kura automašīna tika izmantota uzbrukumā, un kāda sieviete no Izraēlas, kura Vācijā bija ieradusies brīvdienās ar savu ģimeni.

Kravas automašīnas vadītājs bija 37 gadus vecais Polijas pilsonis Lukašs Urbans. Viņa mirstīgās atliekas tika atrastas kravas automašīnas kabīnē.

Policija uzskata, ka Urbans vispirms ticis sadurts un pēc tam nošauts. Policija arī uzskata, ka viņš cīnījies ar uzbrucējiem, cenšoties nepieļaut kravas automašīnas nolaupīšanu.

Trešdien tika oficiāli apstiprināts, ka pirmdienas uzbrukumā bojā gājusi arī 60 gadus vecā Izraēlas pilsone Dalja Eljakima. Viņas vīrs Rami uzbrukumā guva smagus ievainojumus.

Tāpat ievainojumus guva arī pāra 40 gadus vecais dēls.

Itālijas laikraksts «La Repubblica» vēsta, ka pirmdienas uzbrukumā dzīvību varētu būt zaudējusi arī 31 gadu vecā Itālijas pilsone Fabricija di Lorenco.

Viņa dzīvojusi un strādājusi Berlīnē, bet viņas tuviniekiem kopš pirmdienas nav izdevies ar sievieti sazināties.

Vācijas interneta vietnes «RP Online» rīcībā esošā informācija liecina, ka seši no bojā gājušajiem ir Vācijas pilsoņi.

Kā ziņots, pirmdien Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāju pūlī pie Berlīnes Ķeizara Vilhelma baznīcas ietriecās kravas automašīna, nogalinot vismaz 12 cilvēkus, kamēr 48 cilvēki guva ievainojumus.

Atbildību par šo uzbrukumu otrdien uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu