Merkele lepna par mierīgo reakciju uz Berlīnes teroraktu (355)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien atzina, ka ir lepna par sabiedrības mierīgo reakciju uz teroraktu Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, kurā tika nogalināti 12 cilvēki.

«Pēdējo dažu dienu laikā es esmu bijusi ļoti lepna par to, cik mierīgi vairums cilvēku reaģēja uz šo situāciju,» izsakoties par pirmdien vakarā notikušo slaktiņu, par kuru atbildību uzņēmušies «Islāma valsts» džihādisti, sacīja kanclere.

«Esmu pārliecināta, ka mēs izturēsim šo pārbaudījumu, ar kuru mēs esam sastapušies,» norādīja kanclere, piebilstot - viņa ir «cerību pilna», ka aizdomās par terorakta sarīkošanu turētais tunisiešu imigrants Aniss Amri drīzumā tiks notverts.

Vācija «jau labu laiku zināja, ka tā atrodas islāma teroristu tēmeklī. Tomēr, kad tas notiek, tā ir pilnīgi savādāka situācija».

Merkele cildināja «policijas «ļoti profesionālo darbu», kā arī gludo sadarbību ar starptautiskajām partnerorganizācijām.

Komentāri (355)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu