Ārvalstu mediji: Berlīnes slaktiņa rīkotājs nošauts Milānā (153)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vīrietis, kas turēts aizdomās par slaktiņa sarīkošanu Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, ir nošauts Milānā. Saskaņā ar drošības avotiem šādu informāciju izplatījis ārvalstu ziņu portāls «Reuters».

24 gadus vecais Aniss Amri, ko plašās policijas operācijās meklēja visā Vācijā, atbilstot Milānā nošautā vīrieša aprakstam.

Apšaude, kurā nogalināts meklētais terorists, notikusi piektdien ap plkst.3 (plkst.4 pēc Latvijas laika) Sesto Sandžovanni rutīnas policijas pārbaudes laikā.

Aģentūra ANSA vēsta, ka aizdomās turamais no savas mugursomas izvilcis ieroci, kad policija lūgusi viņam uzrādīt dokumentus.

Sekojošajā apšaudē viņš tika nošauts, kamēr kāds policists guvis ievainojumus.

ANSA ziņo, ka vairāki avoti gan Milānā, gan Romā apstiprinājuši, ka nogalinātais ir meklētais Amri, kas tiek turēts aizdomās par 12 cilvēku noslepkavošanu uzbrukumā vienam no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem.

Pirms tam Vācijas mediji ziņoja, ka aizdomās turamais neilgi pēc uzbrukuma nofilmēts pie mošejas aptuveni četrus kilometrus no notikuma vietas. Tas varas iestādēm licis domāt, ka vīrietis joprojām atrodas galvaspilsētā.

Jau vēstīts, ka aizdomās par terorakta sarīkošanu Vācijas likumsargi meklēšanā izsludinājuši 24 gadus veco tunisiešu imigrantu Anisu Amri, kura lūgumu par patvēruma piešķiršanu varasiestādes bija noraidījušas. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu