«Islāma valsts» izplata video ar Berlīnes teroristu (134)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» piektdien izplatījis video, kurā aizdomās par Berlīnes terorakta sarīkošanu turētais tunisietis Aniss Amri zvēr uzticību grupējuma līderim Abu Bakram al Bagdadi.

Divas minūtes un 42 sekundes garajā video Amri atrodas ārpus telpām, viņš ir ģērbies ziemas drēbēs un uzlicis radioaustiņas.

Amri, runājot arābu valodā, sola atriebties par Rietumu uzlidojumos nogalinātajiem musulmaņiem. Viņš arī aicina musulmaņus rīkot Eiropā uzbrukumus.

«Šis ir mans vēstījums krustnešiem - mēs esam ieradušies slaktēt jūs, cūkas. Monoteistu (musulmaņu) asinis nebūs izlietas velti,» saka Amri.

«Islāma valsts» propagandas atzars «Amaq» runātāju dēvē pseidonīmā Abu Bara al Tunisia, tas ir, par tunisieti.

«Amaq» iepriekš paziņojis, ka piektdien Milānas apkaimē apšaudē ar policiju nogalinātais ir pirmdien Berlīnē teroraktu sarīkojušais vīrietis.

Pirmdienas vakarā Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāju pūlī pie Berlīnes Ķeizara Vilhelma baznīcas ietriecās kravas automašīna, nogalinot vismaz 12 cilvēkus. Atbildību par šo uzbrukumu otrdien uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Komentāri (134)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu