Pēc terorakta Berlīnē strauji pieaudzis atbalsts vācu eiroskeptiķu partijai (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pirmdien notikušā uzbrukuma Ziemassvētku tirdziņam Berlīnē strauji pieaudzis atbalsts vācu eiroskeptiķu partijai «Alternatīva Vācijai» (AfD), liecina jaunākie aptaujas rezultāti.

Salīdzinot ar pagājušo nedēļu, AfD popularitāte pieaugusi par 2,5 procentpunktiem līdz 15,5%, liecina institūta «Insa» veiktā aptauja laikrakstam «Bild»

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) popularitāte samazinājusies par 1,5 procentpunktiem līdz 31,1%, bet koalīcijas partneri sociāldemokrāti zaudējuši vienu punktu un tagad viņus atbalsta 20,5% aptaujāto.

AfD par pirmdien Berlīnē notikušo uzbrukumu vaino Merkeli.

AfD līdere Frauke Petrija paziņojusi, ka vācieši vairs nevar justies droši savā zemē, jo «radikālā islāma terorisms devis triecienu Vācijas sirdī».

Pirmdienas vakarā Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāju pūlī pie Berlīnes Ķeizara Vilhelma baznīcas ietriecās kravas automašīna, nogalinot vismaz 12 cilvēkus. Atbildību par šo uzbrukumu otrdien uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu