Berlīnes terorakta sarīkotājs apsvēris došanos uz Romu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā slaktiņu sarīkojušais tunisietis Aniss Amri, kurš tika nošauts Milānā, apsvēris došanos arī uz Romu, piektdien ziņo Itālijas mediji.

Laikraksts «Corriere della Sera» ziņoja, ka novērošanas kameras Turīnas stacijā divas reizes fiksējušas 24 gadus veco tunisieti meklējam vilcienus uz Romu vai Milānu.

«Beigās viņš izvēlējās reģionālo vilcienu uz Lombardiju, jo tik vēlā stundā uz galvaspilsētu neviens vilciens nedevās,» vēstīja laikraksts, piebilstot, ka Amri acīmredzot nav bijis skaidra plāna par to, kurp doties tālāk.

Vairāki laikraksti arī vēstīja, ka Amri uzreiz pēc ierašanās Milānā 23.decembra agrā rītā jautājis garāmgājējam, kur viņš var iekāpt vilcienā vai autobusā uz Romu, Neapoli vai kādu citu vietu dienvidos.

Sesto Sandžovanni, kur policija Amri nošāva, ir sākumpunkts starptautiskajiem autobusiem uz Spāniju, Maroku, Albāniju vai Dienviditāliju.

Romas laikraksts «Il Messaggero» ziņoja, ka Amri vēlme doties uz Romu nav nejaušība, jo tur viņam, visticamāk, bijuši vislielākie sakari.

Amri, kurš ieradās no Tunisijas 2011.gadā, sākumā Itālijā izcieta četru gadu cietumsodu par migrantu uzņemšanas centra aizdedzināšanu. Vācijā viņš ieradās 2015.gadā.

Šā gada 19.decembrī Amri ar nolaupītu kravas automašīnu ietriecās pūlī vienā no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem, noslepkavojot 12 cilvēkus un 56 citus ievainojot.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu