Berlīnes terorakta lietā aizturētais pakistānietis apsūdz policiju ļaunprātībās (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

 Pakistāniešu patvēruma meklētājs, kurš tika aizturēts Berlīnes terorakta lietā, bet drīz arī atbrīvots, apsūdzējis policiju par ļaunprātīgu izturēšanos, piektdien vēsta britu laikraksts «Guardian».

Berlīnes policija pārmetumus noraida.

Vēl līdz bija iegūtas liecības, ka kravas auto cilvēku pūlī Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā ietriecis tunisietis Aniss Amri, policija sākotnēji aizturēja pakistāniešu imigrantu Navidu B. Kāds aculiecinieks likumsargiem bija apgalvojis, ka sekojis pakistānietim no terorakta vietas.

Policisti «spieda ar kurpju papēžiem man uz pēdām», laikrakstam sacīja Navids, piebilstot, ka viens no policistiem «ar roku pamatīgi saspieda manu kaklu».

Navids nofotografēts izģērbts un vairākas reizes par pretošanos iepļaukāts, vēsta laikraksts.

Pakistānietis nolēmis atklāti runāt par aizturēšanu, lai pierādītu citiem, ka nav vainīgs. Viņš arī bažījas par savu dzīvību, ņemot vērā, ka cilvēki viņu asociē ar teroraktu.

Navidam arī ir bail par savu ģimeni Pakistānā, zinot, ka ar to jau ir sazinājušies drošības dienestu pārstāvji.

Kā Navids skaidrojis laikrakstam, viņš esot bijis politiski aktīvs Pakistānas Beludžistānas provincē, un viņam no tās esot bijis jābēg, jo viņa dzīvībai draudējušas briesmas.

Apsūdzības ļaunprātībās Berlīnes policija noraida.

«Šajos apgalvojumos nav ne vismazākās daļas patiesības,» sacīja Berlīnes policijas pārstāvis sakariem ar presi Vinfrids Vencels.

«Neviens no darbiniekiem pret viņu pavisam noteikti nav izturējies slikti,» viņš uzsvēra.

Teroraktā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā 19.decembrī tika nogalināti 12, bet ievainoti vairāk nekā 50 cilvēku. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts». Galvenais par terorakta pastrādāšanu aizdomās turētais tunisietis Amri 23.decembrī netālu no Milānas zaudēja dzīvību apšaudē ar policiju.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu