Berlīnē apcietināts Anisa Amri paziņa (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Berlīnes policija apcietinājusi tunisieti, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka viņš dienu pirms 19.decembra Ziemassvētku tirdziņa terorakta vakariņojis kopā ar Anisu Amri - galveno aizdomās turamo terorakta lietā, trešdien pavēstīja likumsargi.

26 gadus vecais Bilels A. bijis vai nu iesaistīts terorakta plānošanā, vai arī par to zinājis, uzskata policija.

Bilels A. aizturēts par krāpšanos ar pabalstiem, jo likumsargiem pagaidām nav pietiekamu citu pierādījumu pret viņu, paskaidroja policija.

Bilels A. pazinis Amri kopš 2015.gada beigām, sacīja federālās prokuratūras pārstāve sakariem ar presi Frauke Kēlere. Dienu pirms terorakta abi satikušies kādā restorānā un viņiem bijusi «ļoti intensīva saruna».

Aizdomās turētā mājoklī imigrantu patversmē uzietas komunikāciju iekārtas un tās šobrīd tiek analizētas, viņa piebilda.

2015.gadā no aprīļa līdz novembrim viņš vairākās Vācijas pilsētās izmantojis vismaz divus izdomātus vārdus.

Pret kādu bijušo Amri dzīvokļa biedru, kurš varētu potenciāli būt liecinieks, arī uzsākta izmeklēšana. Amri 19.decembrī centies ar viņu sazināties, tomēr patlaban nav zināms, vai viņi runājuši.

Berlīnes teroraktā19.decemrī tika nogalināti 12, bet ievainoti 55 cilvēki. Amri 23.decembrī tika nogalināts Milānā apšaudē ar policiju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu