LZS nodaļa Grigules skaidrojumu par balsojumu Krievijas propagandas lietā plāno uzklausīt 25.janvārī (95)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Rīgas Jaunā nodaļa Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules (ZZS) skaidrojumu saistībā ar viņas «pret» balsojumu Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā plāno uzklausīt 25.janvārī, aģentūrai LETA pastāstīja nodaļas vadītājs Valdis Veinbergs.

To, ka tikšanās ar kolēģiem norisināsies 25.janvārī aģentūrai LETA apliecināja arī pati Grigule. Sagaidāms, ka tikšanās ar EP deputāti norisināsies Zemkopības ministrijas 315.telpā no plkst.17.30.

Kā iepriekš publiski sacīja Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, jautājumā par Grigules «pret» balsojumu Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā problēma ne tik daudz esot bijusi pats balsojums, cik tā skaidrojums.

ZZS līdera Brigmaņa skatījumā, kļūda bijusi tā, ka Grigule nav izskaidrojusi savu balsojumu sabiedrībai. Brigmanim gan viņa esot izskaidrojusi, - ja būtu bijusi atsevišķa rezolūcija par Krieviju, viņa būtu balsojusi par tās pieņemšanu, bet viņai esot bijušas iebildes pret to, ka jautājums bija savilkts kopā ar «Daesh» propagandu.

ZZS partijas vadītājs vēlreiz atzina, ka Grigule no LZS rindām netiks izslēgta, jo 35 Rīgas nodaļas biedru aptaujā ticis noskaidrots, ka viņi visi atbalsta Grigules palikšanu partijā, un LZS kā demokrātiska partija šo nostāju ņemšot vērā. Daudzi mūsu vēlētāji uzskata, ka tā ir vētra ūdensglāzē, kopumā situāciju raksturoja politiķis.

Lūgts izskaidrot, kāds īsti ir Grigules darba pienesums Latvijai, Brigmanis stāstīja, ka esot runājis ar kādu Vidzemes pašvaldības vadītāju, kurš esot vēlējis, lai būtu vairāk tādu EP deputātu kā Grigule, jo viņa visu laiku brauc pie vēlētājiem, tiekas un skaidro, bet citus EP deputātus šis pašvaldības vadītājs neesot redzējis.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka atsevišķu Latvijas pārstāvēto EP deputātu rīcība, tostarp balsojot pret rezolūciju saistībā ar Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, kā arī tiekoties ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, no Latvijas viedokļa nav pieņemama.

Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka šāda rīcība neesot pieņemama. Viņš uzsvēra, ka deputāti savos amatos tika ievēlēti ar cilvēku balsīm, paužot cerību, ka iedzīvotāji nākotnē izdarīs attiecīgus secinājumus.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu