Maskavas Operetes teātra izrādi «Džeina Eira» piesaka kā Eiropā pirmo muzikālo šī romāna interpretāciju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maskavas Operetes teātra jaunais mūzikls - ģimenes izrāde - «Džeina Eira» ir Eiropā pirmā muzikālā versija Šarlotes Brontē romānam, šodien preses konferencē par Maskavas Operetes teātra viesizrādēm teica teātra direktors Vladīmirs Tartakovskis.

Viņš norādīja, ka Operetes teātra jaunais mūzikls «Džeina Eira» ir mūsdienīgs un tehniski augstvērtīgs iestudējums. Izrādē greznās dekorācijas ir izpildītas augstā tehniskā līmenī, tāpat mūziklā skan mūsdienīgas skaņas un izmantots moderns gaismas aprīkojums. «Galvenais, lai izrādē nepieviļ tehnika, citādi viss būs kārtībā,» teica Tartakovskis.

Viņš ir gandarīts, ka, Maskavas Operetes teātris, viesojoties Latvijā otro reizi, atvedis tieši mūziklu «Džeina Eira», kura komponists ir Kims Breitburgs, dzejnieks - Karens Kavalerjans, režisore - Alīna Čevika, horeogrāfe - Irina Korņejeva un scenogrāfs - Vjačeslavs Okuņevs.

Vienlaikus mūzikla režisore Čevika norādīja, ka viņai ir prieks uz Latviju atvest labāko no pasaules kultūras, gan atzīmējot, ka mūzikls ir autoru interpretācija par Brontē romānu.

Pēc konferences dalībnieku paustā, jaunajai aktrisei Darjai Janvarinai, kura mūziklā atveido Džeinu, uzstāšanas Latvijā būs gandrīz debija, savukārt Igors Balalajevs, kurš atveido Ročesteru, šo lomu spēlējis jau no mūzikla pirmās izrādes.

Janvarina sacīja, ka ļoti mīl mūziklu, un, kaut arī lomas atveidošana aktrisei sagādāja grūtības, viņa ir apmierināta ar iznākumu un ir gandarīta par iespēju būt daļai no iestudējuma.

Savukārt kompānijas «ART Forte» valdes priekšsēdētāja Jūlija Ločmele atzīmēja, ka tiem, kas nav lasījuši Brontē romānu, mūziklā viss būs skaidrs, savukārt tiem, kas romānu būs izlasījuši, varētu rasties dažādi jautājumi.

Rīgas turnejā piedalās aktieru sastāvs, kurā Džeinu spēlē Janvarina, Ročesteru - Balalajevs, Misis Rīdu - Jeļena Sošņikova, Elizabeti - Vita Pestova, Džordžiānu - Marina Torhova, Fejerfaksu - Karīne Asirjana, Robertu - Vladislavs Kirjuhins, direktoru - Aleksandrs Markelovs, Meisonu - Aleksandrs Golubevs, Bertu - Ella Merkulova, Greisu - Jekaterina Čudotvorova, priesteri - Viktors Bogačenko, Pavaru - Dāvids Venesjans, savukārt Adeli - Alise Čevika.

Izrādes garums ir divas stundas un 35 minūtes.

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

Jau ziņots, ka šodien un rīt Dailes teātrī ar jaunu mūziklu «Džeina Eira» viesosies Maskavas Operetes teātris.

Mūzikls ir skaistais un aizkustinošais mīlas stāsts, kam par pamatu ņemts Brontē romāna sižets - stāsts par meiteni, kura apveltīta ar stingru raksturu, bāreni, kura iemanto ilgi cerēto un ciešanās rūdīto laimi līdzās mīļotajam cilvēkam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu