5 iemesli, kāpēc vienreizlietojamo skuvekli neizmantot vairākkārt (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Domājams, ka teju lielākā daļa sieviešu, kas izmanto vienreizlietojamos skuvekļus, tos lieto vairāk nekā vienu reizi. Lai nu kā, eksperti norāda, ka, lai arī skuveklis joprojām pilda savas funkcijas arī otrajā un trešajā lietošanas reizē, no šī paraduma tomēr vajadzētu atbrīvoties. Kāpēc? Lūk, 5 iemesli!

1. Baktērijas un citi mikrobi

Tu taču neej dušā, lai no tās iznāktu netīra, vai ne? Jo ilgāk tu izmanto savu vienreizlietojamo skuvekli, jo vairāk baktērijas, atmirušas ādas šūnas, skūšanās krēms un matiņi tajā uzkrājas. Visas šīs lietas skuveklī ir vēl vairāk, ja skūšanās laikā to kārtīgi neskalo.

2. Ietaupi laiku!

Kurš vēlas skūties ilgāk? Protams, ka neviens, mēs visas vēlamies ar šo procesu tikt galā ātrāk. Tāpēc ņem vērā, ka, izmantojot vairākas reizes lietotu skuvekli, šis process vairs nav tik efektīvs, kā izmantojot jaunu.

3. Sāpīgās pumpiņas

Izmantojot vairākas reizes lietotu skuvekli, pastāv daudz lielāka iespēja, ka āda iekaisīs. Rezultātā var veidoties mazas un sāpīgas pumpiņas, kuras pavisam noteikti neizskatās pievilcīgi, turklāt rada diskomfortu.

4. Vai gribi, lai tek asinis?

Ja vairākas reizes skuvekli izmantosi vienā un tajā pašā ādas reģionā, pastāv daudz lielāks risks sagriezties, it īpaši intīmajā zonā.

5. Infekcijas...

Vecs skuveklis un iekaisusi āda ir pati sliktākā kombinācija. Eksperti norāda, ka ne vienmēr iekaisumi un iegriezumi ādā ir vizuāli redzami. Āda sastāv no mazām mikroskopiskām daļiņām, tāpēc pastāv risks, ka radīsies kāds iekaisums vai infekcija pat, ja par to nenojaut!

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu