Foto: Aprit 10 gadi kopš «kailā piketa» pie Saeimas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Šodien aprit tieši desmit gadi kopš aptuveni 60 cilvēku pie Saeimas nama puskaili piketēja Abrenes aizstāvības akcijā pret Latvijas–Krievijas robežlīguma parakstīšanu. Partijas «Visu Latvijai!» biedri bez krekliem pusstundu stāvēja stiprajā salā pie Saeimas durvīm.

Saeima galīgajā lasījumā tomēr atbalstīja likumprojektu, kas paredzēja pilnvarot valdību parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu. 69 deputāti balsoja par pilnvarojumu valdībai parakstīt robežlīgumu ar Krieviju, bet 26 tautas kalpi neatbalstīja šo pilnvarojumu. Pret balsoja «Jaunā laika» un «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK deputāti, kā arī Visvaldis Lācis un Leopolds Ozoliņš no Zaļo un zemnieku savienības. Par nobalsoja «Saskaņas centrs», LPP/LC, ZZS, TP un PCTVL.

Todien Rīgā valdīja ievērojami lielāks aukstums, nekā šodien. -17 grādu salā aptuveni 60 tobrīd Saeimā vēl nepārstāvēto partijas «Visu Latvijai!» aktīvistu ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu stāvēja pretī Saeimai. Katram uz krūtīm bija uzrakstīts vienas Latvijas pilsētas nosaukums, bet partijas līderim Raivim Dzintaram - «Abrene», kas tagad pieder Krievijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu