Tuvinieki vāc naudu pazudušās Malaizijas lidmašīnas meklēšanas turpināšanai (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirms trim gadiem pazudušās Malaizijas lidmašīnas pasažieru ģimenes sākušas kampaņu vismaz 50 miljonu dolāru savākšanai, lai finansētu privātus aviolainera meklēšanas darbus.

Teju trīs gadus ilgušie meklēšanas darbi Indijas okeānā tika izbeigti 17.janvārī, tā arī neatrodot nekādas lidmašīnas pēdas.

Hakita Gomesa, kuras vīrs bija stjuarts pazudušajā lidmašīnā, sestdien paziņoja, ka ģimenēm nav citas izvēles, kā vien ķerties pašām pie lidmašīnas meklēšanas. Pēc viņas teiktā, reiss MH370 «neies vēstures grāmatās kā mistērija».

Pazudušās Malaizijas lidmašīna meklēšanas operācija bija dārgākā un vērienīgākā aviācijas vēsturē. Operācija izmaksāja 160 miljonus dolāru un tās gaitā tika veikta zemūdens apvidu pārmeklēšanu 120 000 kvadrātkilometru platībā Indijas okeāna dienvidu daļā.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu