Foto: Irākas armija turpina Mosulas atbrīvošanu no «Islāma valsts» (79)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Irākas bruņoto spēku elites vienības otrdien teroristu grupējumam «Islāma valsts» Mosulā atkarojušas galveno valdības ēku kompleksu, pavēstīja armija pārstāvis. Ieņemts arī Mosulas lielākais muzejs.

Naktī stundas laikā Irākas karavīri ieņēmuši Ninīves provinces administrācijas ēku un tai līdzās esošo valdības ēku kompleksu.

«Viņi nogalināja vairākus desmitus «Islāma valsts» karotāju,» sacīja Iekšlietu ministrijas ātrās reaģēšanas vienību pārstāvis sakariem ar presi pulkvežleitnants Abdelamirs al Mohammadavi.

Pateicoties valdības kompleksa ieņemšanai, irākiešu spēki varēs uzbrukt kaujiniekiem vecpilsētā, turklāt tas ir simbolisks solis valsts varas atjaunošanas virzienā Mosulā, kaut arī pašas ēkas ir smagi cietušas, un «Islāma valsts» tās neizmantoja.

Irākas spēki atbrīvoja Mosulas austrumu pusi janvārī un 19.februārī uzsāka Mosulas rietumu atbrīvošanas operāciju.

Mosulas atbrīvošana būtu liels zaudējums «Islāma valstij» un, domājams, sagrautu grupējuma atzaru Irākā.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu