Šveicē notikusi spēcīgākā zemestrīce pēdējo 12 gadu laikā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

4,6 magnitūdu spēcīga zemestrīce pirmdienas vakarā satricinājusi Šveici, vēsta Šveices Seismoloģijas serviss (SED).

Zemestrīce notikusi ap 21.12 pēc vietējā laika, tās epicentrs bija piecu kilometru dziļumā netālu no Ortštokas kalna, aptuveni sešus kilometrus no Lintālas.

Par zemestrīces nodarītiem bojājumiem nekas netiek ziņots, tomēr vairāki iedzīvotāji ir sazinājušies ar operatīvajiem dienestiem, jo bijuši satraukti par zemestrīci.

SED vēsta, ka zemestrīce bija jūtama Bernes un Cīrihes apkārtnēs. Pēc pazemes grūdieniem Seismoloģijas centra mājaslapu apmeklējis tik liels cilvēku skaits, ka tā uz brīdi pārtraukusi darboties.

«Ir maz ticams, ka varētu atkārtoties zemestrīce šādā pašā stiprumā vai vēl stiprāka, taču šādu iespēju izslēgt nevar,» teikts SED mājaslapā.

Šveicē ik pēc pāris gadiem notiek šādas zemestrīces, un pirmdienas vakarā notikusī zemestrīce bijusi spēcīgākā 12 gadu laikā.

Spēcīgas zemestrīces, kuru stiprums tiek mērīts sešās magnitūdās un augstāk, Šveicē notiek reizi 50 - 150 gados. Pēdējo reizi tāda notika 1946.gadā, un nākamā spēcīgā zemestrīce Šveicē varētu būt ap 2040.gadu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu