Lukašenko: Lai arī ko tas nemaksātu, Eiropas Savienība ir jāsaglabā (140)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Minska ir vienotas Eiropas atbalstītāja, tādēļ piedāvā Eiropas Savienībai (ES) sadarbību, paziņojis Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, tiekoties ar Beļģijas ārlietu ministru Didjē Reindersu, vēsta TASS. 

«Es pēdējā laikā kategoriski iestājos par ES saglabāšanu. Esmu par daudzpolāru pasauli un ES ir viens no poliem, līdzās Ķīnai un ASV. ES - tas ir nozīmīgs spēks uz šīs planētas. Ja tas izzudīs, tā būs liela bēda,» teica Lukašenko.

Viņš atzina, ka neatzīst nacionālistiskās kustības ES valstīs un sarunas par iespējamu izstāšanos no savienības sastāva.

«Lai arī ko tas nemaksātu, ES ir jāsaglabā,» norādīja Lukašenko piebilstot, ka šī ir viņa personīgā pozīcija, kas atbilst arī valsts interesēm.

«Jo lielāks atbalsts, jo stabilāka sistēma, tāpēc atbalstu ES,» teica Lukašenko.

Iepriekš vēstīts, ka 27.februārī ES uz gadu pagarināja sankcijas pret Baltkrieviju, kas paredz ieroču piegādes embargo. Tāpat ES atcēlusi sankcijas pret 170 Baltkrievijas amatpersonām, to vidū arī Lukašenko. Pēdējo gadu laikā Baltkrievija cenšas uzlabot attiecības ar ES, tajā pašā laikā uzturot labas attiecības ar Krieviju.

Komentāri (140)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu