Valsts policija leģionāru piemiņas gājiena laikā aizturējusi piecas personas (521)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Šodien leģionāru piemiņas gājiena laikā Valsts policija (VP) aizturējusi piecas personas, šodien žurnālistiem pastāstīja VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Divas personas, par ko iepriekš ziņoja aģentūra LETA, aizturētas par ļaunprātīgu pretošanos policijai, pret viņiem iesākta administratīvā lieta.

Vēl trīs personas aizturētas saistībā ar sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu.

Viens no redzamākajām aizturētajām personām ir antifašists Aleksandrs Giļmans.

Velšs norādīja, ka kopumā pasākums aizvadīts mierīgi. Viņš skaidroja, ka «sabiedrība iemācījusies ievērot citu tiesības izteikt savu viedokli».

Pasākumā nav novēroti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, kas apdraud citu drošību, secināja Velšs.

Velšs atzinīgi vērtēja VP izvēlēto taktiku, pasākuma kārtības nodrošināšanai pasākumā mēģinot nodrošināt, ka vienā vietā un vienā laikā nenotiek divi savstarpēji konfrontējoši pasākumi.

Velšs tāpat norādīja, ka no rīta paredzētais Antifašistu mītiņš nenotika visticamāk, tāpēc, ka organizatori saprata, ka esot nodalītiem no gājiena plūsmas, viņi nespēs piesaistīt nepieciešamo uzmanību, tāpēc visticamāk atteikušies no pasākuma rīkošanas.

Jasu ziņots, ka biedrības «Daugavas Vanagi Latvijā» rīkotajā leģionāru atceres gājienā no Jāņa baznīcas uz Brīvības pieminekli bija devušies vairāki simti cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Gājiena dalībniekiem rokās bija Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogi, kā arī daudzi atnākuši ar ziediem. Gājienā bija devušies arī vairāki Saeimas deputāti no apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, viņu vidū Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, kā arī Einārs Cilinskis.

Dalībnieki dziedāja patriotiskas dziesmas, dažiem no viņiem rokās bija plakāti, uz kuriem rakstīts «Mēs sakām nē nacismam un komunismam», kā arī bilde ar pārsvītrotu Ādolfu Hitleru un Josifu Staļinu, pie kuras uzrakstīts «Nē - Hitlera un Staļina režīmiem».

Komentāri (521)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu