Bobs Dilans pierunāts ierasties saņemt savu Nobela prēmiju literatūrā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu dziedātājs un dziesmu autors Bobs Dilans šajā nedēļas nogalē Stokholmā saņems viņam piešķirto Nobela prēmiju literatūrā, trešdien paziņoja Zviedrijas akadēmijas pārstāve.

«Labās ziņas ir tādas, ka Zviedrijas akadēmija un Bobs Dilans ir nolēmuši tikties šajā nedēļas nogalē. Akadēmija tad nodos Dilana Nobela diplomu un Nobela medaļu un apsveiks viņu ar Nobela prēmiju literatūrā,» paziņoja akadēmijas sekretāre Sāra Daniusa.

Kā ziņots, novembrī Dilans informēja Zviedrijas akadēmiju, ka neapmeklēs Nobela ceremoniju, lai saņemtu balvu, jo viņam ir «citas saistības».

Akadēmija norādīja, ka ciena Dilana lēmumu, taču esot «neparasti», ka Nobela prēmijas laureāts nebrauc uz Stokholmu personīgi saņemt balvu.

75 gadus vecais Dilans ir pirmais dziesmu autors, kurš saņēmis prestižo apbalvojumu. Zviedrijas akadēmijā 13. oktobrī sanākušie žurnālisti paziņojumu par ASV iemīļotā dziesminieka godalgu uzņēma ar izbrīnu un ilgiem aplausiem.

Mūziķis iepriekšējos gados bija minēts starp iespējamiem prēmijas ieguvējiem, taču viņš nekad netika uzskatīts par nopietnu pretendentu uz Nobela prēmiju literatūrā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu