Oficiāli: Nosauc Sanktpēterburgas metro spridzinātāja vārdu; viņš bijis automehāniķis (234)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Iepriekšējās dienas teroraktu Sanktpēterburgas metro sarīkojis Kirgizstānā dzimušais Akbardžons Džalilovs, otrdien paziņojusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Pats 1995.gadā dzimušais Džalilovs gājis bojā viņa sarīkotajā sprādzienā metro vilcienā, taču viņš atstājis savas pēdas arī uz otra spridzekļa, kas tika pirmdien atrasts citā Sanktpēterburgas metro stacijā un kuru izdevās neitralizēt, pavēstīja Izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko.

«Kriminālistikas eksperti uz somas, kas bija atstāta metro stacijā «Sacelšanās laukums» un kurā atradās spridzeklis, atrada Džalilova ģenētiskās pēdas,» aģentūrai «Interfax» pastāstīja Petrenko.

Viņa piebilda, ka ģenētiskās ekspertīzes rezultāti un videonovērošanas kameru ieraksti dod izmeklētājiem pamatu secināt, ka tieši tas pats cilvēks, kas uzspridzināja metro vagonu, atstājis arī spridzekli metro stacijā.

Kā ziņots, pirmdien sprādzienā, kas notika Sanktpēterburgas metro, nogalināti vismaz 14 cilvēki, bet vairāk nekā 50 guvuši ievainojumus.

Tikmēr tīmekļa ziņu vietne «Gazeta.ru» vēsta, ka Džalilovs pirms sešiem gadiem ieguvis Krievijas pilsonību un kopā ar savu tēvu strādājis autoremonta darbnīcā.

Kā «Gazeta.ru» pavēstījis kāds avots, Džalilovs iepriekš neesot nonācis Krievijas tiesībsargāšanas iestāžu uzmanības lokā.

Tajā pašā laikā avots, kas informēts par Džalilova tuvinieku pratināšanas rezultātiem Kirgizstānā, pavēstījis «Gazeta.ru», ka viņš esot bijis biedrs kādā organizācijā, kura saistīta ar teroristisko grupējumu «Islāma valsts».

Komentāri (234)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu