Kozlovskis: Latvija sniegtu palīdzību Krievijai cīņā pret terorismu (215)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nepieciešamības gadījumā Latvija sniegtu palīdzību Krievijai cīņā pret terorismu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš uzsvēra, ka neraugoties uz politisko fonu, kas ietekmē sadarbību, abu valstu drošības iestādes apmainās ar informāciju un, ja būtu nepieciešams, Latvija noteikti sniegtu palīdzību Krievijai.

«Terorismam nav robežu, un nekas nevar būt par pamatu, lai nesniegtu palīdzību,» teica Kozlovskis.

Kā piemēru viņš minēja Latvijas un Krievijas robežsargu sadarbību, apturot vairāku Āfrikas valstu piederīgo nelikumīgu pārvietošanu pāri valstu robežai.

Jau ziņots, ka pirmdien Sanktpēterburgas metro starp stacijām notika sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, bet vēl 51 hospitalizēts.

Krievijas tiesībsargājošās iestādes pārbauda versiju, ka sprādzienu Sanktpēterburgas metro varētu būt sarīkojis terorists pašnāvnieks, kas esot saistīts ar radikālajiem islāmistiem, vēsta Krievijas mediji.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka sprādzienu sarīkojis terorists pašnāvnieks, aģentūrai «Interfax» pavēstīja informācijas avots Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs.

«Iepriekšējā izmeklēšanā noskaidrots, ka Pēterburgas metro uzspridzinājies vīrietis bijis saistīts ar Krievijas Federācijā aizliegtiem radikāliem islāmistu grupējumiem,» paziņoja avots. Tas arī piebilda, ka terorists spridzekli metro ienesis mugursomā.

Kirgizstānas specdienesti apstiprinājuši, kas iespējamais terorakta sarīkotājs ir Krievijas pilsonību ieguvis kirgīzs. «Visticamāk, terorakta izpildītājs Sanktpēterburgas metro 3. aprīlī ir Kirgīzijā dzimis cilvēks, bet tagad Krievijas pilsonis,» pavēstīja Kirgizstānas Nacionālās drošības valsts komitejas oficiālais pārstāvis Rahats Sulaimanovs. «Spridzinātājs pašnāvnieks Sanktpēterburgas metro ir kirgīzs Akbardžons Džalilovs (..) dzimis 1995. gadā.»

Komentāri (215)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu