Mediji: Sanktpēterburgas teroristam, iespējams, bijuši līdzzinātāji (89)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Izmeklētāji otrdien pārmeklējuši Sanktpēterburgas metro spridzināšanas sarīkošanā aizdomās turētā Akbardžona Džalilova dzīvokli – pārmeklēšanas rezultāti vedinot uz domu, ka  Džalilovam varētu būt bijuši līdzzinātāji, ziņo Krievijas medijs RBK.

Par iespējamajiem līdzinātājiem Krievijas medijiem «RIA Novosti» un «Interfax» pavēstījuši par pārmeklēšanas rezultātiem informēti informācijas avoti.

«RIA Novosti» avots pavēstījis, ka Džalilova dzīvoklī nav atrastas sprāgstvielu pēdas vai spridzekļu detaļas. .

Informācijas avots paudis viedokli, ka, netiek izslēgtas versijas, ka spridzekli Džalilovam kāds varētu būt piegādājis neilgi pirms terorakta vai arī viņš to izgatavojis kaut kur citur.

Arī aģentūras «Interfax» informācijas avots norāda, ka sprāgstvielu pēdas Džalilova dzīvokli nav atrastas, kas vedina izmeklētājus uz domām, ka Džalilovam varētu būt bijuši līdzzinātāji, kas viņam piegādājuši spridzekli vai spriedzekļus.

Kā ziņots, pirmdien sprādzienā Sanktpēterburgas metro, nogalināti vismaz 14 cilvēki, bet vēl 51 cilvēks guva ievainojumus.

Sanktpēterburgas sprādziens šobrīd tiek izmeklēts kā terorakts. Šobrīd par galveno aizdomās turēto tiek uzskatīts 1995. gadā Kirgizstānā dzimušais Krievijas pilsonis Akbardžons Džalilovs.

Pēc pašlaik esošās informācijas, viņš atstājis bumbu stacijā «Sacelšanās laukums», pēc tam uzspridzinājis sevi pie stacijas «Dārza», vilcienam veicot pārbraucienu starp stacijām «Tehnoloģiskais institūts» un «Siena laukums».

Stacijā «Sacelšanās laukums» atrastais spridzeklis tika neitralizēts.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu