Sanktpēterburgas terorakta rīkotājs vairāk nekā gadu uzturējies Turcijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Iespējamais Sanktpēterburgas terorakta rīkotājs Akbaržons Džalilovs decembrī izraidīts no Turcijas, vēsta avīze «Yeni Akit». Šo informāciju Krievijas medijam RBK apstiprināja Turcijas valdībai tuvs avots. 

Turcijas izdevums vēsta, ka Džalilovs uz Turciju pārcēlās 2016. gadā. Vēlāk viņš nonāca Turcijas melnajā sarakstā, tādējādi valstī atrodoties nelegāli.

RBK, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka 2016. gada decembrī viņš no Turcijas tika deportēts. Kopā Džalilovs Turcijā pavadīja 13 mēnešus.

«2016. gada decembrī viņš gribēja pamest valsti caur Antāliju. Kad viņš to mēģināja izdarīt izrādījās, ka viņš valstī uzturējies pārāk ilgi. Viņam piedāvāja vai nu maksāt lielu sodu, vai nu deportāciju un ievietošanu melnajā sarakstā, liedzot iebraukšanu Turcijā uz pieciem gadiem. Džalilovs izvēlējās otro variantu,» raksta RBK.

Iepriekš «Reuters» ziņoja par diviem Džalilova paziņām, kuri atklāja, ka Džalilovs pirms Sanktpēterburgas terorakta ir bijis Turcijā, taču nav zināms, vai viņš bijis Sīrijā.

Iepriekš vēstīts, ka 3. aprīlī Sanktpēterburgā notika terorakts, kā rezultātā gāja bojā 14 cilvēki, ieskaitot pašu teroristu, un vēl 50 cilvēki cieta. Pēc izmeklētāju versijas, teroraktu pastrādāja Akbaržons Džalilovs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu