Sanktpēterburgas terorista līdzdalībnieks «neko neesot zinājis par uzbrukumu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par iespējamo saistību ar Sanktpēterburgas metro spridzināšanu pirmdien aizturētais aizdomās turamais noliedzis, ka būtu piedalījies terorakta plānošanā, otrdien ziņo Krievijas mediji.

Abrors Azimovs tiesā apgalvoja, ka tikai sekojis pavēlēm un nav apjautis, ka piedalās terorakta sagatavošanā.

1990.gadā dzimušais Azimovs ir devītā persona, ka aizturēta saistībā ar 3.aprīlī notikušo sprādzienu Sanktpēterburgas metro. Teroraktā dzīvību zaudēja 15 cilvēki un vairāk nekā 50 tika ievainoti.

Kā uzskata izmeklētāji, 3.aprīlī metro vagonā uzspridzinājās 22 gadus vecais Krievijas pilsonis Akbardžons Džalilovs. Viņš dzimis Kirgizstānā, bet pēc tautības bija uzbeks.

Arī Azimovs, līdzīgi kā pārējie aizturētie, ir no Vidusāzijas, domājams, no Kirgizstānas.

Iepriekš Azimova advokāts medijiem paziņoja, ka viņa klients atzinies sprādziena organizēšanā, un Krievijas drošības dienests pavēstīja, ka Azimovs apmācījis Džalilovu, kā īstenojams terorakts.

Tomēr pats apsūdzētais otrdien tiesā sacīja, ka nav bijis tieši iesaistīts uzbrukuma sarīkošanā un noliedza, ka būtu jebkad tajā atzinies.

«Es nesapratu, ka piedalos teroraktā. Man tika doti rīkojumi, un es tikai sekoju tiem,» paziņoja Azimovs, kurš tiks paturēts pirmstiesas apcietinājumā vismaz līdz 3.jūnijam, kamēr turpinās izmeklēšana.

Viņš tiesā sacīja, ka ir precējies un viņam ir viens bērns. Krievijas mediji ziņoja, ka Azimovs uz Krieviju pārcēlies 2008.gadā un 2013.gadā ieguvis Krievijas pilsonību.

Policija sadzina viņam pēdas, izpētot Džalilova telefona kontaktus, ziņoja laikraksts «Kommersant».

Laikraksts vēstīja, ka Azimovs pirmdien nopircis divus jaunus mobilos telefonus un SIM kartes, no kurām vienu aktivizējis. Tas arī ļāvis policijai viņu notvert.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu