Sanktpēterburgas terorakts: Aizdomās turētā radinieki atklāj jaunu informāciju (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Sanktpēterburgas teroraktā aizdomās turētā  Abrora Azimova radinieki pastāstījuši, ka Kirgīzijā pazudis vīrieša vecākais brālis Akrams, vēsta «Doždj» atsaucoties uz «Interfax».

«Akrams atbrauca uz Kirgīziju marta beigās, aprīļa sākumā apmeklēja vietējo klīniku, lai veiktu nelielu operāciju, bet 15. aprīlī pie viņa atnāca darbinieki un it kā aizveduši uz nopratināšanu,» pastāstījis viens no radiniekiem, norādot, ka pēc tam Akrams mājās nav atgriezies.

Dienestā šo informāciju nekomentē. Radinieks medijiem atzīmējis, ka abi brāļi nekad neesot bijuši reliģiozi. Pirms tam, kad pārcēlušies uz Krieviju, brāļi dzīvojuši Ukrainā. Vecākais brālis strādājis Korejā, norādījis radinieks.

Aizdomās turamā terorista tēvs Ahrals Azimovs, kurš dzīvo Maskavā, iepriekš stāstīja, ka Akrams Kirgīzijā aizturēts un no vietējās slimnīcas nogādāts Maskavā.

18. aprīlī ar tiesas lēmumu Abrors Azimovs arestēts. Viņš tiek turēts aizdomās par terorakta sarīkošanu Sanktpēterburgā.

Tiesā Abrors norādīja, ka «nesaprata, ka iesaistījies sprādziena rīkošanā» un tikai «izpildījis komandas».

Taču to, kas tās bijušas par pavēlēm un, ko tieši viņš darījis ne izmeklētājs, ne pats Abrors neizpauda.

Kā ziņots, sprādzienā, kas notika Sanktpēterburgas metro, nogalināti 15 cilvēki, bet vairāk nekā 50 guva ievainojumus.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu