Operācijas laikā ārsts pacientam netīšām nogriež dzimumlocekli (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mattyp_, CC BY-NC 2.0

Šveices pilsētas Ženēvas ķirurgs, kurš četrus gadus vecam zēnam apgraizīšanas operācijas laikā nogriezis dzimumlocekli, apsūdzēts nevērībā, vēsta «The Local».

Vecāki zēnu nogādājuši pie ārsta Ženēvā, lai veiktu apgraizīšanas procedūru.

Operācijas laikā zēna tēvs uzņēmis fotogrāfijas. Izšķirīgajā brīdī viņš pacēlis roku, lai uzņemtu fotogrāfiju un viņa dēls pagriezies uz tēva pusi. Rezultātā izkustējies zēna iegurnis un ķirurgs nogriezis viņa dzimumlocekli, kas nokritis uz grīdas.

Lietas virzītājs tiesā norādījis, ka tā vietā, lai tūlīt pacientu nogādātu slimnīcā, ķirurgs centies savu kļūmi noslēpt, vairākas stundas meklējot meklējot nepieciešamo aprīkojumu, lai piešūtu zēna dzimumlocekli.

Tomēr ķirurga advokāts norāda, ka ārsts teicis tēvam zēnu nogādāt slimnīcā un, ka apsūdzētais nevar būt atbildīgs par notikušo, jo incidenta iemesls esot fotogrāfiju uzņemšana.

Otrdien tiesnesis norādījis, ka minēto faktoru dēļ notikušais bijis «neparedzams».

Tiesa atzinusi, ka 59 gadus vecais ķirurgs neesot pārkāpis medicīnas likumus, mēģinot piešūt dzimumlocekli atpakaļ, lai arī šis risinājums neesot bijis «ideāls», galvenokārt nepieciešamā aprīkojuma trūkuma dēļ.

Notikušais esot nelaimes gadījums, ko nav izraisījusi ārsta rīcība.

Tomēr spriedumā gan norādīts, ka tiesa ignorējusi faktu, ka ārsts radījis nedrošu situāciju, ļaujot cietušā tēvam uzņemt fotogrāfijas, kas darīts «komerciālu nolūku dēļ».

Tiesvedība saistībā ar notikušo ilgusi kopš 2014. gada jūlija.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu