Sanktpēterburgas metro spridzinātajam pēc nāves atņemta Krievijas pilsonība (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas varasiestādes piektdien paziņojušas, ka pēc nāves atņēmušas Krievijas pilsonību Sanktpēterburgas metro teroraktu sarīkojušajam Akbardžonam Džalilovam.

Krievijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka pilsonība atņemta gan Džalilovam, gan arī viņa tēvam, jo viņš sniedzis nepatiesu informāciju par viņa pieteikumu.

Džalilovs dzimis Kirgizstānā, bet pēc tautības bija uzbeks.

Varasiestāžu lēmums palielina iespēju, ka pilsonība varētu tikt atņemta tiem naturalizētajiem pilsoņiem, kuri apsūdzēti par saistību ar teroristu grupējumu «Islāma valsts».

Jau vēstīts, ka Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) priekšnieks Aleksandrs Bortņikovs teroraktu saistījis ar «Islāma valsti», lai gan grupējums līdz šim nav uzņēmies atbildību par notikušo.

Kopumā 3.aprīlī sarīkotajā teroraktā bojāgājušo skaits sasniedzis 16, bet vēl 50 cilvēki tika ievainoti. 23 cilvēki joprojām atrodas slimnīcā, četri no tiem ir smagā stāvoklī, piektdien pavēstīja pilsētas gubernatora vietniece Anna Mitjaņina.

Aizdomās par teroraktu aizturēti desmit cilvēki, kas visi ir no Vidusāzijas.

Bortņikovs ceturtdien paziņoja, ka faktiski noskaidrots metro spridzināšanas pasūtītājs.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu