Foto: Rīgas centrā aizvadīts švītīgais Tvīda brauciens (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

Sestdien, 22.aprīlī, ar ikgadējo Tvīda braucienu tika atklāts spilgtākais velokultūras notikums - Rīgas Velo nedēļa. Tvīda brauciens ir dzīvespriecīga velosipēdu parāde, kas guvusi lielu atsaucību pasaules lielākajās metropolēs - Londonā, Ņujorkā, Parīzē, Sanfrancisko, Honkongā, Tokijā, Sidnejā u.c.  Arī Rīgā tas jau septīto gadu pulcēja simtiem uzposušos velobraucēju un modes cienītāju. 

Tvīda brauciens ir ikgadējs velobrauciens, kur galvenā tradīcija ir veclaicīgo velosipēdu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāda veida brauciens notika Londonā 2009. gadā. Latvijā braucienu organizē Latvijas Veclaiku divriteņu klubs, lai veicinātu riņebraucēju kultūras attīstību pilsētā un atdzīvinātu Latvijas spilgtās velokultūras tradīcijas.

Pulcēšanās Tvīda braucienam sākās no plkst. 14:00 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa. Tur interesentus un dalībniekus izklaidēja Velo orķestris un Laikmetīgā cirka priekšnesumi, bet Tvīda viktorīnā bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas un laimēt vērtīgas balvas. Sapucēties atbilstoši laikmetam palīdzēja Matu un ūsu meistardarbnīcā.

Tvīda brauciens sākās plkst.16.00 un šogad veda cauri skaistajai Pārdaugavai, bet noslēdzās hipsterīgākajā Rīgas namā – K. K. fon Stricka villā, kur ar muzikāliem un deju priekšnesumiem uzstājās «Swing Dance» un grupa «Billy B».

Arī šogad Rīgas Velo nedēļas pasākumi ir paredzēti visiem galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem – riteņbraucējiem, velosportistiem, velotūristiem, bērniem un kājāmgājējiem, arī tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar auto.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu