Par Sanktpēterburgas teroraktu atbildību uzņēmies ar «Al Qaeda» saistīts grupējums (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Atbildību par Sanktpēterburgā 3. aprīlī notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti 15 cilvēki, uzņēmies ar starptautisko teroristu organizāciju tīklu «Al Qaeda» saistīts līdz šim nezināms grupējums, pavēstīja ASV organizācija SITE, kas veic ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu monitoringu.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums «Imama Šamila bataljons», kas ir paziņojis par saviem sakariem ar «Al Qaeda».

Sanktpēterburgas terorakts bijusi atmaksa par Krievijas rīcību Čečenijā, Lībijā un Sīrijā, skaidrojis grupējums.

Džihādisti apstiprinājuši, ka teroraktu Sanktpēterburgā īstenojis Akbardžons Džalilovs, kurš saņēmis tiešu pavēli no «Al Qaeda» līdera Aimana az Zavahiri.

Teroristi arī pieprasījuši izvest Krievijas karaspēku no Sīrijas un draudējuši ar jauniem teroraktiem Krievijas teritorijā.

Krievijas izdevumi «Kommersant» un «Gazeta.ru» iepriekš ziņoja, ka teroraktā varētu būt iejaukts grupējums «Tawhid wal-Jihad», kas arī ir saistīts ar «Al Qaeda».

3. aprīlī Sanktpēterburgas metro vagonā uzspridzinājās 22 gadus vecais Krievijas pilsonis Akbardžons Džalilovs, apliecinājuši Krievijas izmeklētāji. Viņš dzimis Kirgizstānā, bet pēc tautības bijis uzbeks.

Teroraktā tika nogalināti 15 cilvēki, neskaitot pašu teroristu, bet vairāk nekā 50 ievainoti.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu