Latvijai neizdodas iekļūt «Eirovīzijas» finālā (719)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andres Putting/Eurovision (EBU)

«Eirovīzijas» starptautiskajā dziesmu konkursā uz finālu izdevās nokļūt Moldovai, Azerbaidžānai, Grieķijai, Zviedrijia, Portugālei, Polijai, Armēnijai, Austrālijai, Kiprai un Beļģijai.

Kā jau ziņots, Latvijas pārstāvji «Triana Park» ar dziesmu «Line»  pirmajā «Eirovīzijas» pusfinālā 9. maijā sacentās ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

Otrajā pusfinālā 11. maijā par vietu finālā sacentīsies mūziķi no Serbijas, Austrijas, Maķedonijas, Maltas, Rumānijas, Nīderlandes, Ungārijas, Dānijas, Īrijas, Sanmarīno, Horvātijas, Norvēģijas, Šveices, Baltkrievijas, Bulgārijas, Lietuvas, Igaunijas un Izraēlas.

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa lielais fināls gaidāms 13. maijā. 

Pusfinālus LTV1 komentē Valters Frīdenbergs, bet finālā viņam pievienosies radio dīdžejs Toms Grēviņš. Latvijas balsošanas rezultātus finālā paziņos Aminata.

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa fināls notiek Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja dziedātāja Džamala no Ukrainas.

Šī gada «Eirovīzijas» sauklis ir «Celebrate diversity» («Svinēt dažādību»).

Komentāri (719)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu