Atrastas deviņas beigtas mežacūkas (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vlod007, CC BY-SA 2.0

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši deviņas no Āfrikas cūku mēra (ĀCM) nobeigušās mežacūkas, tikmēr jaunus pagastus un novadus sērga šoreiz nav skārusi, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) informācija.

ĀCM pagājušajā nedēļā konstatēts divām meža cūkām Dundagas novada Dundagas pagastā, divām meža cūkām Tukuma novada Džūkstes pagastā, ka arī pa vienai meža cūkai Daugavpils novada Maļinovas pagastā, Mērsraga novada Mērsraga pagastā, Rēzeknes novada Dricānu pagastā, Talsu novada Īves pagastā un Vecumnieku novada Ances pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēts 499 mežacūkām 55 novadu 118 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu