Juta Strīķe rīdziniekiem: Mēs jūs «neuzmetīsim» (182)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Aiz Jaunās konservatīvās partijas (JKP) nestāv oligarhi un naudas maisi, šodien priekšvēlēšanu debatēs LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja JKP Rīgas mēra amata kandidāte Juta Strīķe.

«Mūsu galvenais solījums rīdziniekiem un vēlētājiem ir, ka mēs jūs «neuzmetīsim». Aiz mums nestāv nekādi oligarhi, nekādi naudas maisi,» pauda Srīķe, piebilstot, ka 4.jūnijā partija uzreiz ķeršoties pie savu solījumu izpildes.

Uz Strīķes teikto reaģēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas mēra kandidāts Armands Krauze, paužot, ka netic viņas teiktajam, jo laikā, kad viņa strādājusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, tas esot «uzmetis» trauksmes cēlējus. Uz to Strīķe atbildēja, sakot, ka Krauze kaut ko izdomājot, un aicināja viņu būt konkrētākam. Diskusijas par šo jautājumu gan nesekoja.

Strīķe piebilda, ka sabiedrība ir pieradusi pie daudziem solījumiem, bet «politiķi sola un pēc vēlēšanām aizmirst». «Ir reāli daudz izdarīt, ja to grib un patiesi ķeras pie tā darīšanas, bet tā debesmanna, kas sarakstīta, tai skaitā Zaļo un zemnieku savienības programmā, liek šaubīties,» pauda Strīķe.

Savukārt Krauze uzdeva politiķei jautājumu, cik naudas JKP cer atgūt, apkarojot nesaimnieciskumu un koruptīvas darbības Rīgas domē. Strīķe atbildēja, ka tēriņi samazināsies par 25-30%, kad tiks nomainītas amatpersonas, kas zog vai izšķērdē. Krauze pārjautāja, vai tie būtu aptuveni 220 miljoni eiro, uz ko Strīķe atbildēja apstiprinoši, piebilstot, ka JKP ir rēķinājusi. Savukārt ZZS politiķis atzina, ka tomēr netic tam, ka Rīgas pašvaldībā tiek nozagti 220 miljoni.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks šā gada jūnija pirmajā sestdienā. Vēlēšanas notiks 119 pašvaldībās, un tajās kopā jāievēl 1614 deputāti.

Komentāri (182)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu