Terorakts Mančestrā: Uzbrucējs pirms asinsizliešanas sazinājies ar māti - kodolzinātnieci (111)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Terorists, kura sarīkotajā sprādzienā Mančestrā gāja bojā 22 cilvēki, pirms asiņainā uzbrukuma pa telefonu sazinājies ar savu māti, kura ir kodolzinātniece, vēsta «BBC Newsnight».

Avots Lībijas drošības iestādēs pastāstīja BBC, ka terorists zvanījis savam brālim Lībijā, lūdzot, lai viņš nodod mātei Samijai Tabalai ziņu ar lūgumu sazināties ar viņu.

Zināms, ka 50 gadus vecā Tabala beigusi Tripoles Universitāti ar izcilām sekmēm.

Tuvs ģimenes draugs pastāstījis medijiem, ka terorista vecāki ir šokēti par notikušo.

«Ļoti skumji, jo viņa mamma ir ļoti inteliģents cilvēks. Viņa ir kodolzinātniece, un viņai studiju laikā bijušas teicamas atzīmes. Tripoles universitāti viņa pabeidza kā labākā,» pastāstījis ģimenes draugs.

Avoti ASV izlūkdienestā, savukārt, darījuši zināmu, ka terorista ģimene par dēlu ziņojusi dienestiem, jo baidījušies, ka viņš kļuvis «bīstams».

Jau ziņots, ka pirmdien notikušajā sprādzienā dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā Mančestrā bojā gāja 22 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti cilvēku guva ievainojumus.

Līdz šim identificēti vairāki terorakta upuri – gan bērni, gan pieaugušie.

Uzbrukumu sarīkoja 22 gadus vecais terorists-pašnāvnieks Salmans Abedi. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Izmeklētāji nonākuši pie secinājuma, ka Abedi nav darbojies viens pats un ka viņam atbalstu snieguši citi līdzzinātāji. Mančestras policija paziņojusi, ka uzbrucējs acīmredzami darbojies veselā teroristu «tīklā».

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu