Ciematā Šveicē tūristiem aizliedz fotografēt dabu, jo tā esot pārāk skaista (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YlvaS, CC BY-NC-ND 2.0

Šveices ciematiņa Bergina iedzīvotāji ir nobalsojuši par aizliegumu tūristiem uzņemt fotogrāfijas dabā. Tas viss gan tiekot darīts labu mērķu vārdā, vēsta «The Independent». 

Ciematiņa iedzīvotāji uzskata, ka viņu apdzīvotā teritorija ir tik skaista, ka tūristu uzņemtās fotogrāfijas pēc to ievietošanas sociālajos tīklos, pārējos cilvēkus varētu padarīt nelaimīgus, proti, cilvēki varētu bēdāties, ka tādu skaistumu neredz dzīvē paši savām acīm.

Ciemats pat paredzējis piemērot simbolisku sodu tiem tūristiem, kas noteikumus pārkāpj. Soda lielums varētu būt pieci eiro. Ciematiņa mērs piebildis, ka vēlas, lai cilvēki redz dabas skaistumu paši savām acīm, tāpēc aicina ikvienu ciemos.

Kritiķi gan apšaubījuši labos nodomus un uzsver, ka tas ir tikai kārtējais reklāmas triks, kā ciematu padarīt iekārojamāku. Tāpat esot maz ticams, ka naudas sods kādam tiks piemērots.

Arī ciematiņa tūrisma birojs no sociālajiem tīkliem izņēmis visas dabas fotogrāfijas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu