VP: Vēlēšanas pagājušas mierīgi (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien notikušās pašvaldību vēlēšanas noritējušas mierīgi, un dienas gaitā lielākoties fiksēti mazi aģitācijas noteikumu pārkāpumi, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Ilze Jurēvica.

Kopumā dienas laikā VP reģistrēja 47 notikumus, kas saistīti ar iespējamiem aģitācijas noteikumu pārkāpumiem. Rīgas reģionā fiksēti 25 pārkāpumi, Zemgales un Latgales reģionā - pa septiņiem, Kurzemes reģionā - pieci, savukārt Vidzemē - trīs pārkāpumi.

Jurēvica skaidroja, ka pārsvarā visi šie notikumi saistīti ar aģitācijas aizlieguma pārkāpumiem - laikus nenovāktiem aģitācijas materiāliem. Atsevišķi fiksēti arī gadījumi, kad vēlētājiem tika mēģināts dalīt pildspalvas ar partijas simboliku, kā arī tikušas sūtītas īsziņas ar aicinājumu atbalstīt kādu konkrētu politisko spēku vai kandidātu.

Neviena persona nav aizturēta.

Kopumā šogad fiksēto pārkāpumu skaits nav būtiski lielāks nekā pirms četriem gadiem, kad vēlēšanu dienā fiksēti 42 pārkāpumi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu