Ījabs: Ušakova pārvēlēšana bijusi vēl etniskāka nekā iepriekš (63)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Rīgas mēra Nila Ušakova pārvēlēšana bijusi vēl etniskāka, nekā iepriekš,  jo latvieši par viņu šoreiz balsojuši mazāk,» LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja politologs Ivars Ījabs.

Viņš secina, ka tie vēlētāji, kuri «exit poll» aptaujā neatklāja savu izvēli, visticamāk balsojuši par «Saskaņu».

««Saskaņai» būs grūtāk strādāt Rīgas domē, jo pārsvars būs mazāks.Tomēr kopumā Ušakovs var justies apmierināts par vēlēšanu rezultātiem,» Ījabs uzsvēra, ka Ušakovam nāksies strādāt ar agresīvāku un sevi apliecināt gribošāku opozīciju.

«Opozīcijas līderi būs Mārtiņš Bondars un Juta Strīķe, kuri sevi gribēs parādīt no labākās puses ņemot vērā nākamgad gaidāmās Saeimas vēlēšanas,» sacīja Ījabs.

Viņš uzsvēra, ka notikušas svarīgas pārmaiņas niansēs, vienlaikus atzīmējot, ka grūti iedomāties, ka kāda no latviešu partijām varētu piekrist koalīcijai Rīgas domē ar «Saskaņu».

«Labējā flangā notikušas pārmaiņas - «Vienotība» un Nacionālā apvienība pagājušas nost. Nākamgad, Saeimas vēlēšanās domājams, redzēsim dažādu partiju apvienošanos un kopīgo sarakstu veidošanu,» sacīja Ījabs, kurš uzskata, ka «Saskaņa» Saeimas vēlēšanās tomēr paliks opozīcijā.

«Rīgā tomēr bija etniskais balsojums. Šī Ušakova pārvēlēšana bijusi vēl etniskāka, nekā iepriekš, jo latvieši par viņu balsojuši mazāk. Latvijā etniskais sastāvs tomēr ir atšķirīgs, tāpēc «Saskaņas» nākšanu pie varas nākamā gada Saeimas vēlēšanās nav gaidāma,» uzskata politologs..

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu