Viena no jaunpartijām saņēmusi nopietnu triecienu (142)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vēlēšanu rezultāti Rīgā liecina, ka labējo partiju lēmums neapvienoties bija pareizs, savukārt viena no jaunpartijām saņēmusi pietiekami nopietnu triecienu, no kura diez vai izdosies atgūties, intervijā LTV teica politologs Filips Rajevskis. 

Rajevskis uzskata, ka labējo partiju lēmums startēt atsevišķi bija pareizs. «Bija pareizi neveidot vienu sarakstu, jo vienam sarakstam būtu mazākas iespējas iegūt tādu rezultātu, kāds labējām partijām ir tagad,» teica Rajevskis.

«Visus vēžus vienā kulītē nav iespējams salikt, jo to spīles pārāk spiestos ārā no maisa. Tagad gan varēsim redzēt, kā šīs partijas sadarbosies opozīcijā, kāda būs to sadarbība, vai nebūs nekādi konflikti,» norādīja politologs.

Rīgā vēlēšanās piedalījās arī divas «skaļas» jaunās partijas. Viena no šīm partijām - «Jaunā konservatīvā partija» pārliecinoši ir iekļuvusi Rīgas domē, esot trešajā vietā, savukārt otra - Artusa Kaimiņa veidotā «KPV.LV» partija ir tālu no 5% un iekļūšanas domē. Politologs norāda, ka tas ir nopietns atskaites punkts partijai. «Neticu, ka no šāda sitiena var atgūties. Par jaunpartijām balso tā saucamais protesta elektorāts, kurš izvēlējās «Jauno Konservatīvo partiju», nevis Kaimiņa «KPV.LV»,» saka Rajevskis.

Runājot par citām pilsētām, svarīgi runāt par to, ka sarunas par amatiem nevedīsies viegli.

Komentāri (142)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu