Hītrovas lidostā aiztur vīrieti saistībā ar Mančestras teroraktu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Londonas Hītrovas lidostā ir aizturēts vīrietis, varas iestādēm turpinot izmeklēšanu par maijā sarīkoto spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu Mančestrā, trešdienas rītā paziņoja Lielbritānijas policija.

38 gadus vecais vīrietis tika aizturēts aizdomās ar Terorisma likuma pārkāpumiem un ir paturēts apcietinājumā.

«Aizturēšana tika izplānota iepriekš, un nebija tieša apdraudējuma lidostai,» paziņoja Lielās Mančestras grāfistes policija.

Policija vēl nav apstiprinājusi, tieši kad aizdomās turētais tika aizturēts Eiropas noslogotākajā lidostā, un vai viņa ierašanās lidostā bijusi daļa no izdošanas procedūras.

Aizturēšana notikusi vairāk nekā divas nedēļas pēc terorakta, kas notika 22.maijā Mančestras Arēnā amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta izskaņā.

Terorists pašnāvnieks Salmans Abedi nogalināja 22 cilvēkus, tai skaitā bērnus, un ievainoja vairāk nekā 100.

Šī terorakta izmeklēšanā Lielbritānijā ir tikuši aizturēti 19 cilvēki, no kuriem 12 gan ir atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas.

Abedi tēvs un brālis atrodas apcietinājumā Lībijā, kur varas iestādes paziņojušas, ka abi brāļi bijuši grupējumā «Islāma valsts», kas uzņēmies atbildību par šo teroraktu.

Policija vēl mēģina noskaidrot spridzinātāja pašnāvnieka pēdējās darbības un otrdien publicēja fotogrāfijas ar somu, kurā esot «atrasti nozīmīgi pierādījumi».

Policija arī publicēja balta automobiļa fotogrāfijas, un izmeklētāji uzskata, ka Abedi no tās paņēmis priekšmetus spridzekļa izgatavošanai.

Policija aicina pieteikties katru, kas atpazītu šo automobili vai somu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu